Coaching.

Hoe ziet coaching eruit?

Het coaching traject begint met een gratis intake gesprek. Voor jongeren onder de 16 jaar vindt het intakegesprek eerst met de ouders plaats en pas daarna met de jongere zelf. Het intakegesprek, welke ongeveer een half uur zal duren, zal in het teken staan van een wederzijdse kennismaking. Het is voor de jongere een manier om te voelen of er een klik is.Het is belangrijk dat je op je gemak voelt bij je coach*.

Na de intake zal ik een advies geven over hoeveel sessies nodig zijn om samen aan de problematiek te werken, maar je blijft uiteraard altijd vrij om hier eigen keuzes in te maken. Samen gaan we vervolgens op zoek naar het probleem, maar gaan we met name focussen op de oplossingen. Hieronder kan je lezen welke mogelijkheden er zijn binnen Choices Coaching.

Kies NU voor jezelf en leer van jezelf te houden. Het is een investering in je toekomst!


In 7 stappen een positiever zelfbeeld? (COMET)

Ik maak gebruik van een zelfbeeldtraining om kinderen en jongeren van hun lage zelfwaardering af te helpen (Competitive Memory Training, COMET). Deze training is juist voor de situaties waar (nog) geen sprake is van een werkelijke “stoornis”, maar waar een lage zelfwaardering wel een risico vormt. De interventie is specifiek gericht op het verbeteren van de zelfwaardering. De zelfbeeldtrainingen worden individueel aangeboden. In 7 sessies worden je negatieve gedachten aangepakt! Meld je aan via het contactformulier.

  • Traject van 7 sessies voor €400,- inclusief het werkboek.

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Somber? angst? stress? opgejaagd gevoel? Deze klachten komen vaak voort uit bepaalde negatieve gedachten waardoor er ook een negatief gevoel ontstaat. Door middel van psycho-educatie zal ik uitleggen hoe deze negateive gedachten kunnen ontstaan en hoe we dit gaan aanpakken. Met middelen uit de cognitieve gedragstherapie (uitdagen van gedachten, op zoek naar de niet-helpende gedachte, helpende denkpatronen aanleren) wordt dit negatieve gevoel vervolgens aangepakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het G-schema (gebeurtenis, gedrag, gedachten, gevoel en gevolg).

  • De kosten zijn €62,50,- per sessie (50 minuten).

E-Coaching

Door middel van een online programma is het mogelijk om psychologische hulp te krijgen wanneer het jou uitkomt. In het online programma wordt onder andere gebruik gemaakt van cognitieve gedragstherapie technieken en kunnen huiswerkopdrachten worden gemaakt. Je hoeft dus niet naar de praktijk te komen en je kan hulp vragen wanneer het jou het beste uitkomt. Het is ook mogelijk om via het online programma een (beeld) belafspraak in te plannen. Zie E-coaching voor meer informatie en tarieven.


Telefonische coaching / videobellen

(video)Bellen wanneer het jou uitkomt? Via een sms/whatsappje/e-mail kan je op korte termijn een belafspraak inplannen. Telefonische hulpverlening is pas mogelijk na een gratis intakegesprek. Je betaalt per minuut!

  • De kosten zijn slechts €1,00 per minuut.

 

*choices coaching levert (para)medische gezondheidsdeskundige verzorging van de mens met als voornaamste doel de bescherming, instandhouding of herstel van de gezondheid van de mens.